Buster

Dags för hund nummer 4, egentligen skulle jag skrivit om Iza som är hund nummer 3. Får ta de nästa text, men hur som Hund nummer 4a:

Burre, Kära lilla Burre.

December 2006

Han är den där hunden som bara dök upp i våran familj, och ingen riktigt förstod att han bodde hos oss förens det gått ett par månader.

Buster tillhörde en lärare på skolan, och hade bott hos henne hela sitt 11åriga liv. Han var en udda filur, och det visste hans matte om, och hon hade lärt sig leva med det så som man gör, man hittar omvägar för att man älskar hunden och vill ha den hos sig. Men nu var tiden kommen för en ny hund i familjen, och hon visste att han skulle vara lite bitter över det, men inte så bitter att han attackerade valpen och bet den allvarlig första kvällen. Jag erbjöd mig att ta hem Buster över helgen så att hon fick känna över situationen, så när jag satt på bussen hem SMSade jag mamma att jag hade Buster med mig hem .

Maj 2007

Mamma visst vem Buster var, min kusin hade varit hundvakt åt honom ett par gånger under hans liv då hon gått på samma skola. Lite skeptiskt, eftersom hon visste hur Buster var. Bland annat hatade Buster män och var inte helt pålitlig runt andra hundar, men jag ville försöka och han hade träffat Tuff några gånger förut och det hade gått bra.

Och det gick som jag hoppats! Buster och Tuff möttes i hallen, Bister (som han kallades) muttrade några ord och stegade sedan in och blev kär i min pappa. Vi hade inga problem alls med honom, och han och Thea fann varandra. Helgen efter skulle jag iväg och tävla med Thea i Stockholm och vi hade inte möjlighet att ha honom med oss, så på fredagen fick han följa med min lärare hem igen, och på måndagen gav hon mig ett ultimatum, antingen får ni Buster eller så får han somna in. Samma eftermiddag följde Buster med hem.

DSCF0232

Till mamma sa jag att han skulle bo hos oss några veckor tills valpen växt till sig, och hon trodde på det. Iaf till snön började smälta, då sa jag som det var och vid det laget var alla så vana vid Buster så att han skulle hem igen var inget alternativ, inte heller att han skulle somna in. Buster var Pappa’s soffkompis, han älskade pappa! Något som gammelmatte inte kunde förstå alls, han hade aldrig i sitt 11åriga liv älskat en man.
Pappa och BusterHan hängde med oss hela sommaren. Han och Thea var ”partners in crime”, dit Thea gick, dit gick också Buster och tvärtom. Buster var den första hanhunden som Thea lärde sig älska, då hon tyckte att hanhundar skulle hållas kort och på avstånd.

I början av november så tävlade vi agility tillsammans, och vi hade jättekul! Han sprang som han aldrig sprungit förut, och vi tog oss runt. När vi kom i mål så började han halta, så det var hans sista lopp, han var så lycklig!

DSCF7147

En novemberkväll någon vecka senare, när vi var ute och gick halkade Buster efter på promenaden, och jag vänder mig och lagom till att se hur han kollapsar i snön, skyndar dit och han är helt borta och andas inte. Jag drabbas av panik, men på något vis så fattar jag ett beslut att ge honom mun mot mun metoden, så jag blåser in luft genom hans nos och efter ett par blåsningar hostar han till och tittar förvånat på mig! Jag bäddar in honom innanför jackan medans jag ringer mamma och ber henne hämta oss. I efterhand så har jag fått klart för mig att det var en stroke han fick, för efter det orkade han inte längre hänga med på våra långpromenader utan var helt nöjd med att gå upp och ned längst gatan tillsammans med pappa.

DSCF0033

1 år och 1 vecka efter att han följde med mig hem så vaknade jag en morgon av hans skrik, Buster hade fått ett EP-anfall, troligtvis en följd av den Stroke han hade haft ett par veckor tidigare. När anfallet var över ringde jag veterinären direkt, detta var inget jag ville att varken han eller vi skulle uppleva igen, Buster hade levt ett långt liv och vi hade haft äran att umgås med honom hans sista tid. Ringde även gammelmatte som förstod mig fullständigt.

IMG_3662

så 12 December 2007 somnade Buster in i famnen på mig och kusin Malin.

Thea sörjde Buster, hon gick och letade efter honom här hemma, det var ju hennes kompis..

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *