Apport – Diva!

En lång jobbdag avklarad, jag gick mest bara runt och funderade över hundträning: Vad jag ska träna, hur jag ska träna det, när jag ska träna det! Okej, jag jobbade också och fick jobbet gjort 🙂

Väl hemma sen hade våran käraste husse grillat åt oss, lite lördagsmys och sedan kunde jag inte låta bli. Är inne i ett sånt träningsflow just nu, att jag tar alla chanser jag får! Och eftersom Diva fortfarande är kvar så tar jag alla chanser jag får att träna henne just nu, hon har gjort grymt stora framsteg på dom här dagarna, och det är kul att se. Jag kan träna en liten envis hund, med en helt annan attityd och energi!

Titta bara, pass 1 idag:

Vi började på samma ställe som vi avslutade igår, men idag mycket säkrare i sin uppgift! Tryggare i sig själv lixom.
Mot slutet krav på att hon ska hålla den lite längre.

och sen pass nr2:

Mycket självsäkrare! Och nu VILL hon ta den, hon kastar sig efter den för att gripa. Skitkul att se!
Hon smyger till och med iväg och tar den, och sedan kunde jag även börja ställa jättesmå krav på att hon ska hålla den längre och längre.
Började även lägga på ”loss” idag, släppte hon den innan jag sagt ”loss” så blev hon utan godis, jag bara tog upp den och sträckte fram den igen utan att säga ett ord, skulle jag sagt något (oavsett tonläge) så skulle det påverka henne negativt, då hon är så otroligt känslig.

Kan lov att mina egna hundar blev inte utan uppmärksamhet 😉
Kelly håller på och lär sig ”sitta fint”, Vikki fick ett pass med ”backa” i fotgåendet och Lexie fick att självmant söka en rak fotposition. Och tänka sig, alla tre skötte sig galant! (Orkade dock inte filma detta, blir så himla mycket att redigera) 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *