A Tiny Dog

Vi har blivit med chihuahua!
Eller ja, nästan i alla fall. Nästan blivit med och nästan en chihuahua.

Det är Lilla Diva som flyttat in hos oss tidigt igår morse då hennes matte tyckte det var dags att åka in till BB.

Jag tycker det är spännande att ta in nya hundar tillfälligt i flocken, det är då man får se hur väl ens egen flock fungerar. Nu känner dom Diva och har umgåtts en hel del med henne, men det blir en helt annan sak när hon ska vara här ett par dagar och utan sin matte, dom har ingen matte att vakta eller smöra för utan måste ”stå på egna ben”. Sen är det lite kul att träna dom också (med tillåtelse givetvis)! Man får en chans att träna en ny individ med nya beteenden och därmed blir det nya sätt att träna, utvecklas i sin roll som hundtränare!

Diva

Just nu tränat vi fysiken och apportering, att lära en liten hund att apportera är inte enkelt. Dels är munnen så liten, så man måste hitta lämpliga föremål att apportera. Nu gick det dock kanon med en vittringspinne i lätt-trä 🙂 Sen är det ingen kraft bakom apporten, jag är ju van att kampa rejält med mina och vill att dom ska slita apportbocken ur händerna på mig.. 3kg Chihuahua-mix klarar inte av det på samma sätt 🙂
Sen är inte småhundar någon naturlig bärare av föremål heller, så där ligger yttligare en svårighet!

Men skam den som ger sig! Diva blir nog kvar här 😉

Ps. Diva fick förresten en tvåbent lillasyster senare under dagen, en lite Jolene <3

Det går väldigt mycket negativ troll i Diva’s apporteringar. Så jag låter henne plocka apporten självmant och belönar alla frivilliga försök, men smygkräver också att hon ska hålla den längre och längre innan belöning.


Hon vänder bort om man håller i den, Men hon tar den frivilligt och ur öppen hand även om hon inte är helt bekväm.
Ska bli spännande att se vad hon tycker under morgondagens pass 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *