Tävlat

I Söndags bar det av till Rättvik för att tävla, i rallylydnad denna gång.

Jag var tävlingssugen, och eftersom det inte fanns några lydnadstävlingar i närheten den närmaste tiden så blev det att ta det som fanns. Vilket blev Rallylydnad. Jag har prövat på sporten, men den är inget för mig. Men tänkte det kunde vara ett bra tillfälle för Lexie att lära känna en tävlingssituation, och medans jag ändå skulle dit så anmälde jag också Thea. Fick med mig Malin med Diva, och hon tog även Kelly ett ”lopp”.

Kort och gått kan vi säga så här:
Thea Kom hem med två kvalificerande resultat. I ena avdrag för fel moment, då Thea bla. satte sig i en 270-sväng vänster, tant är väldigt stel i bakdelen och kan inte svänga så runt sig själv utan satte sig på stället. I det andra loppet gjorde jag en lite större sväng, det gav -3poäng. Vi fick kommentarerna: ”Otroligt följsam hund. Charmiga Tjejer” och ”Snyggt ligg! Fint Flyt & Sammarbete”.
Thea hade iaf jätteskoj! Och det var det viktigaste!

Lexie – Vi började träna förra helgen, och var fortfarande bara på stadiet ”Ligg” – Få en Godis, ”Gå fot två steg”-Gå en Godis osv. Tors-fredag körde jag övningar med fokus och störning och på onsdagen presenterade jag konerna för henne. Och från det läget gå in och köra en hel bana med ca15 moment innan godis är väl inte riktigt som man ska göra 😉 Men jag gick in med tanken att funkar det inte så rycker jag fram belöningen och bryter. Men Lexie kämpade på jättebra!
Det som var skönast att se var att hon inte var minsta brydd i det som hände runtomkring banan eller domaren, det enda som störde hennes fokus var det som hände i hennes omedelbara närhet, hon nosade lite på skyltarna, lite lätt på underlaget och eftersom vi inte ens tränat språng marsch så föll vi där, annars hade vi haft kvalificerande poäng 😉
Sedan fick hon ligga i tygburen med Thea och Kelly till nästa lopp, hon låg jättesnällt i buren! Inte minsta tendens till att försöka ta sig ur buren! Till andra loppet var hon dock trött, och banan hade förvandlats till en lervälling och vi har inte tränat sitt/ligg på dåliga underlag ännu.
Jag är Mer en Nöjd med Lexie’s presationer! (Med tanke på hur lite träning hon fått)
Våra kommentarer: ”Ni kämpade bra. Fint förararbete!” och ”Bra kämpat! Trevligt ekipage!”

Kelly – Började bra, och sen blev Kelly sig själv och spårade ur. Hon skällde, tappade fokus och var ja, sig själv.. Endast 3poäng blev det kvar när Kelly gick av banan. Så inte ens Rallylydnad passade Kelly… Men bra kämpat Malin! Jag ”hade strypt henne och burit henne till bilen” (inte riktigt så allvarligt som det låter, men ni förstår) 😉

Jag är fortfarande ingen rallylydnadsmänniska, visst jag förstår att det passar vissa människor och hundar. Men jag är inte en av dom människorna. Jag vill ha utmaningen som är i lydnaden, Petandet på detaljer och problemlösandet. Fanns även en del saker som jag inte gillade att se, men jag väljer att hålla dom för mig själv. Okej visst, jag kan tänka mig tävla mer rally i framtiden, men det är för hundarnas skull, inte min. Ex. för att aktivera Thea, eller för att sätta igång en ovan hund (då man kan prata med dom och skapa en positiv upplevelse på banan) eller nå sånt, om jag har tid!

 

Amanda tog ett par kort på oss. Men hon har inte haft möjlighet att maila dom till mig. Så dom får komma i ett senare inlägg.
Så vi tar någon bild från träningen tidigare i veckan.

Thea

Käraste

Diva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *