Himlen, en ängel rikare.

Så där kom det. Beskedet att en av mina vänners hund har somnat in efter en kortare tids sjukdom. Kan inte låta bli att känna en saknad och bli lite tårögd, Det beror kanske på att jag själv sett dom hundarna utvecklas och ta sig genom livet, samtidigt som mina egna. Dom blir lixom en del av livet även om det inte är ens egna.

Det är Thea’s ”årskull” som nu somnat in en efter en, Dom där valparna som var valpar och unghundar tillsammans med Thea, dom som vi tävlat och tränat tillsammans med och genast känner jag en liten extra kärlek till Thea och att jag måste pussa henne lite extra, tyvärr kommer hon inte leva för evigt. och även om 11år inte är någon direkt ålder på en Border Collie så har ju Thea inte varit skadefri genom livet heller, och jag vet att hon har artros i dom flesta av sina leder..

Självklart hoppas jag att hon har många år kvar! Jag menar, hennes mamma lever ju fortfarande och ger sin familj gråa hår, 14år blir hennes mamma i år. Och Thea hon ger mig gråa hår, senast idag! Hon har en förkärlek till att äta (Det trodde ni väl inte?), och idag lämnade husse henne ensam inne 10minuter.. 10minuter tog det för tanten att planera bus, upp på köksbordet för att stjäla frukostlimpan. Husse kom in och fann Thea med brödpåsen mellan tassarna och en mackskiva i mungipan med blicken ”Va? Jag har inte gjort något?”.

Eller när mamma släpper in dom på morgnarna på vägen till jobbet, Thea smyger in och lägger sig på golvet, hade det inte varit för Bella hade man inte märkt att hon kommit. När sedan väckarklockan ringer så slickar hon husse i hela ansiktet och lite till, för att sedan åla (här är vi inte smidiga) sig över husse’s huvud för att kunna pussa mig god morgon (och då brukar bakdelen bli kvar i husse’s ansikte..). Det är rart med hund 😉

Imorgon ska Thea få en kort vända på agilityplanen, bara för att visa hur mycket jag tycker om henne <3

Thea - Sälen

 

 

2 reaktion på “Himlen, en ängel rikare.

 1. Åsa

  Kände samma sak när jag läste det jag också. Jag vill att tiden ska stanna nu! Tifa fick en rolig rallylydnadsträning på kvällen där jag konstaterade att jag var otydlig då det blev knasigt. He, he, Thea och Tifa är bra lika. Stjäla mat hör till vardagen om vi inte är med. Puss till tant Thea och så hoppas vi på många år till.

  Svara
  1. tuffiz Inläggsförfattare

   Ja, hemskt är det. Och nu fick jag veta idag att även Åskar lämnat jorden för dom evigt gröna ängarna igår.. Det är bara Thea och Tifa kvar nu tror jag av 03/04:orna?

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *