Svarte Faran, som blev Svarte Prinsen

Tuff och Viktor

Sitter med en vän som har det lite svårt, och kan inte låta bli att minnas hur jag själv stått där hon står idag. Man sliter sitt hår, man gråter, man skriker, man plåstrar om sina sår, man bryter ihop och sen reser man sig igen, man ger sig fan på att det ska Gå!

Men så här, snart 14år på dagen, sen jag blev hundägare så kan jag känna att det var värt allt slit! Tänk så mycket Tuff lärde mig, hur han byggde upp mig och fick mig att bli den personen jag är idag!

Tuff var långt ifrån en lätt hund, han var envis och listig som en Stövare. Ville han något, ja då gjorde han det, och på det var han smart som en Border Collie så han löste ju alla problem för att ta sig dit han ville! Och som grädde på moset var han översexuell som en Golden Retriever (ursäkta fördomen här, men jag har upplevt att dom är det)..

Och på det var hans motto ”Väck inte den björn som sover”, om du inte vill undersöka innehållet i en första förbandslåda det vill säga…

Men vi lärde oss leva med honom, vi testade allt och lite till.

Hur många omvägar har vi inte gått för att slippa hamna i konflikter med honom?
Hur många kvällar har jag inte gått och lagt mig med tårarna rinnandes ner för kinderna?
Det var ju inte så här jag hade tänkt mig att det skulle vara att ha hund.

Oj vad vi jagat den där hunden, hur vi svurit, ur han skrämt livet ur oss, hur vi pusslat och letat lösningar på problemen men också alla bus han hittat på, som gett oss minnen som jag fortfarande kan le över när jag tänker på dom, flera år senare..
Jag är också tacksam för all hjälp jag fick, i mitt fall av min dåvarande instruktör som visst precis hur jag kände. Hon hade själv en envis stövare, Ronja tror jag hon hette, som också var en av Tuff’s bästa kompisar. Tack Maywore för att du inte gav upp på den där lilla 13åriga tjejen med sin svarta fara.

Till slut så vände det, en morgon vaknade jag upp och insåg att jag hade världens bästa hund! Trots hans brister, för i det läget hade vi vant oss vid dom så pass mycket att dom var en del av vårat liv!

Tuff lärde mig så mycket.
Han lärde mig träna hund!
Och inte bara vara en hundägare.

Vi fick många underbara år tillsammans, och skulle jag någon gång hamna i en tidsmaskin så skulle jag göra exakt samma val den där soliga vårdagen i slutet på Maj för 14år sedan!

Svarte Prins

 

2 reaktion på “Svarte Faran, som blev Svarte Prinsen

    1. tuffiz Inläggsförfattare

      Varsågod 🙂 Jag kan aldrig tjata nog om det: Been There, Done That.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *